Stel direct uw vraag aan onze helpdesk!

  Ziet u een foutmelding? voeg deze dan toe aan uw vraag

  Wenst u een supersnelle, directe reactie?
  Bel dan naar:

   

  Over ons

  Wij zijn Ospito Internet, een zakelijk hostingbedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van service en kwaliteit. Ospito Internet is opgericht op 14 juni 2006 door twee technische ondernemers, Hans Middelhoek en Wouter Spiekhout, met ook toen al veel ervaring in de hostingbranche. Dankzij deze ervaring wisten wij wat beter kon en moest: kwaliteit en service! Wij leveren geen massa product waar de kwaliteit onder te lijden heeft en wij sturen u niet van het kastje naar de muur: wij ontzorgen u.

  Het ontstaan van de naam Ospito Internet

  De naam Ospito is afgeleid van het Italiaanse ‘ospite’, wat ‘gastheer’ (Engels: host) betekent: wij zijn de gastheer voor uw internetactiviteiten!

  Onze geschiedenis

  Wij nemen u graag mee door onze geschiedenis:

  2006

  juni

  Ospito Internet is opgericht

  Hans Middelhoek en Wouter Spiekhout melden zich bij de Kamer van Koophandel in Dordrecht en even later is Ospito Internet een feit. We gaan starten!

  oktober

  We groeien gestaag

  In de eerste maanden blijkt onze aanpak te werken, we mogen vele nieuwe klanten verwelkomen en Hans en Wouter gaan binnen 4 maanden na oprichting beiden full-time voor Ospito Internet werken.

  november

  Overname WenS Internet Diensten

  We doen onze eerste overname en mogen de klanten van WenS Internet Diensten uit Hilversum vanaf nu ook tot onze klantengroep rekenen. Welkom!

  2007

  september

  Eerste kantoor

  Het vanuit huis werken is verleden tijd, we nemen ons eerste kantoor in Maasdam in gebruik.

  2008

  juli

  Top 25 Nederlandse Internet Service Providers

  Goed nieuws! Ospito Internet staat vermeld in de top 25 Nederlandse Internet Service Providers, we staan genoteerd op plek 14 met een score van 9.2 uit 10.0. Onze klanten waarderen onze kwaliteit en service.

  2009

  mei

  Overname Slim Networks

  De tweede overname, we zijn vereerd vanaf nu ook de klanten van Slim Networks uit Wateringen te mogen voorzien van kwalitatieve internetdiensten met de beste service.

  2010

  januari

  Overname Atmos

  De derde overname alweer: een warm welkom aan alle hosting klanten van Atmos uit Nootdorp.

  oktober

  Eigen IP-adressen

  Wij zijn RIPE LIR (Local Internet Registry) geworden, waardoor we nu zonder tussenkomst van derden IP-adressen kunnen aanvragen en beheren.

  2011

  maart

  Verhuizing naar ‘s-Gravendeel

  We zijn ons eerste kantoor in Maasdam uitgegroeid, we verhuizen naar een nieuwbouw kantoorunit in ‘s-Gravendeel op Business Park 078.

  2012

  januari

  Ospito®

  Onze bedrijfsnaam is vanaf nu niet alleen meer een handelsnaam, maar ook een geregistreerd merk.

  2013

  april

  Overname Future Dezign

  We nemen de hostingactiviteiten van Future Dezign uit Eersel over. Welkom!

  2014

  maart

  Eigen verbinding tussen datacenters

  We beschikken vanaf nu over een eigen dataverbinding tussen de door ons gebruikte datacenters. Onze klanten kunnen daardoor voor een vast bedrag per maand een interne (LAN) verbinding afnemen tussen deze datacenters.

  november

  Apps installeren met 1 klik!

  Service en gemak zijn bij ons vanzelfsprekend, daarom is de mogelijkheid om met slechts 1 muisklik apps te installeren vanaf nu standaard inbegrepen bij al onze hostingpakketten.

  2016

  maart

  Gratis SSL-certificaten voor iedereen!

  Veiligheid voor alles! Voor alle websites die bij ons zijn ondergebracht bieden wij vanaf nu de mogelijkheid om een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat te installeren.

  2017

  december

  Nieuwe website en pakketten

  Met trots presenteren wij u onze nieuwe website. Tegelijkertijd introduceren wij een geheel nieuwe lijn zakelijke webhosting- en resellerhosting pakketten.

  2019

  april

  Terug naar Maasdam

  Na 3,5 jaar gevestigd te zijn in Maasdam en vervolgens ruim 8 jaar gevestigd te zijn in ‘s-Gravendeel, gaan we weer terug naar Maasdam, maar naar een nieuwe locatie. Na een grondige verbouwing van ca. 4 maanden nemen we onze intrek.

  2023

  december

  Geverifieerd groene webhoster

  The Green Web Foundation heeft ons geverifieerd als groene hoster. Onze klanten mogen daardoor op alle bij ons ondergebrachte websites het “Green Web Badge” voeren. U kunt uw eigen “Green Web Badge” gratis genereren op de website van The Green Web Foundation.